Tudnivalók a Ford Ecosport-ról.

AZ ECOSPORT.

Forgalmas városi utak, szűk parkolóhelyek, keskeny mellékutak… Az EcoSport okos kialakításának köszönhetően könnyedén megbirkózik a szűk helyekkel is. Ráadásul nemcsak manőverezni gyerekjáték vele, remek kilátást is biztosít. Megemelt üléspozícióiból a sofőr és az utasai is tökéletesen beláthatják az autó előtti utat.

MAGABIZTOS.

Az EcoSportot intelligens összkerékhajtással szereltük fel, mely rendszer meg tudja állapítani, mennyi tapadás, kanyarodási egyensúly és kormányzási érzékenység szükséges nedves, száraz vagy jeges viszonyok között, vagy ha autóját terepre viszi. A technológia optimalizálja a tapadást, bármely felületen, szükség szerint osztva el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között. A rendszer kimagasló vezethetőséget és hatékonyságot biztosít.

LEKÜZDHETETLEN. 

Az EcoSport megközelítési és elhagyási szöge 21,0 és 33,3 fokos, míg a rámpaszöge 23,3 fokos. Ezektől a szögektől függ, hogy autója milyen méretű buckákon, illetve árkokon tud akadály nélkül túljutni: mindez elengedhetetlen egy modern, városi terepjárónál.

PARKOLÓRADAR

A Parkolóradar segít megállapítani a jármű és a mögötte található akadályok közti távolságot. Amikor a Parkolóradar akadályt észlel, akkor működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz. (A rendszer extraként elérhető valamennyi felszereltség esetén)